12 Days of Giveaways - Spin & Win! Sign up before Dec. 25th to win daily prizes and a $250 Amazon.com Gift Card. Find out details.
 

Joppa

Joppa is de Bijbelse naam voor het hedendaagse Jaffa (Jafo), een havenstad aan de Middellandse Zee in Israël. Joppa bevindt zich zo'n 45 kilometer ten zuiden van Caesarea en wordt tegenwoordig omgeven door de moderne stad Tel Aviv, de grootste stedelijke regio in Israël.

Joppa heeft een lange geschiedenis als een Kanaänitische havenstad die later een van Salomo's belangrijkste havens werd voor handel en de verdediging van het land. Joppa is ook de stad waar Jona scheep ging om naar Tarsis te reizen.

Joppa was ook de woonplaats van Tabita, die door Petrus in Handelingen 9 uit de dood werd opgewekt. Later verbleef Petrus in Joppa bij Simon de leerlooier, tot hij naar Caesarea ging om tot Cornelius en zijn gezin te preken, zoals in Handelingen 10 is vastgelegd.

Bezoek alsjeblieft http://www.allaboutarchaeology.org/dutch/bijbel-en-archeologie.htm om het belang van Joppa en oude steden voor de Bijbelse archeologie en het verband met de schrift verder te onderzoeken.

Related Videos